dimecres, 22 de febrer del 2012

No crearà ocupació


El PP ja ha arribat al govern i ja ha començat a fer anar la seva mà dura. La nova reforma laboral ha sacsejat tot el l’Estat i les diferents opinions s’han fet sentir. Primer de tot vull dir que encara no me pogut llegir la nova reforma tot i que he donat un cop d’ull als principals punts.

Cal dir que Espanya (i també Europa) està immersa en una crisi econòmica i social que fa que s’hagin de crear una nova legislació per tal d’intentar no caure més al pou (si és que és possible) i al mateix temps intentar millorar una mica la situació. Els legisladors sembla que creuen allò de “l’empresari sempre té la raó i encara gràcies que dóna feina al populatxo” així que han fet una nova llei laboral afavorint al propietari dels factors de la producció. Si que és cert que certs privilegis del treballador s’han de reduir per tal de flexibilitzar la contractació; no pot ser que l’empresari hagi de tancar si vol acomiadar a un treballador que porta mitja vida a l’empresa (i s’apalanca al lloc de treball), però tampoc pot ser que tingui carta blanca per fer el què vulgui i guanyar més diners a costa de pagar menys als seus treballadors o bé fent contractes escombraria.

El problema d’una legislació d’aquest tipus és que mai és justa per a tothom; alguns empresaris podran reestructurar la seva plantilla per tal de sobreviure i d’altres s’aprofitaran i encara pagaran menys i explotaran més (ja que abans de la reforma hi havia moltes empreses que utilitzaven formules de contractació que no eren adequades per l’activitat que realitzaven, és a dir, contractes que s’aplicaven a contra-natura ja que la seva naturalesa és per a altres situacions laborals.

A mi el què em fot més gràcia de tot és el que es diu sobre aquesta reforma “que es per crear ocupació”. Jajajajjajaja em parteixo quan sento això, de pues n’hi ha moltes però si una cosa se sap és que aquesta nova reforma difícilment crearà ocupació. El què potser farà és augmentar la rotació; amb contractes temporals molta gent tindrà vàries feines que cap serà fixa i comptant que moltes empreses explotaran més els seus treballadors, doncs els llocs de treball seran més dinàmics ja que l’empresari tindrà més flexibilitat per anar canviant la seva gent.

A l’empresari se li ha de donar suport, però s’ha de mantenir sempre un cert equilibri. I per cert la teoria que si hi ha més flexibilitat laboral l’empresari es podrà estalviar diners, podrà augmentar la producció i per tant a llarg termini tindrà més recursos per invertir i crear llocs de treball, això ni és cert ni és legítim. Si en aquest país per augmentar l’ocupació ho hem de fer a costa dels treballadors és que tenim un problema (a part del què tenim actualment).

Aprofito per afegir la meva opinió sobre els treballadors de TMB. És una vergonya, una aberració i un escàndol que facin vaga per protestar que no els hi apliquin l’augment que tenen en el conveni col·lectiu. I a més aprofiten per fer-ho la setmana del GSMA, són uns impresentables i uns egoistes. Estem en crisi senyos hi ha molta gent que no té feina, així que si no els hi apliquen l’augment del conveni i l’empresa ho justifica, doncs tampoc passa res.

p.d. per crear ocupació s’han de crear llocs de treball, i això normalment s’aconsegueix creat noves empreses, i per això necessitem emprenedors i no acomiadaments de 33 dies per any treballat (tot i que estic a favor d’abaratir l’acomiadament, encara que això no crea ocupació)

2 comentaris: