dimarts, 14 de desembre del 2010

Qatar Fundation


Properament veurem com el frontal de la samarreta del Barça deixa de lluir Unicef, per una altra fundació, Qatar Fundation. Aquest article no pretén ser una crítica a la Directiva, ni molt menys, sinó una opinió sobre aquest fet, el qual marcarà un abans i un desprès.

Recordo que temps enrere, concretament quan vaig estar estudiant a l’estranger, a vegades hem tocava explicar a la gent què volia dir que el Barça era “més que un club”, i bé, no ho justificava explicant que el Barça era un equip que havia guanyat molts títols, ni deia que era el Club que havia tingut els millors jugadors de la història del futbol (kubala, Cruyff, Maradona, Messi), ni deia que el Barça tenia un dels camps més grans del món.

Quan hem preguntàvem perquè el Barça era més que un club els hi explicava que el Barça era un dels pocs equips que no era Societat Anónima, sinó que els socis eren els propietaris i que cada un tenia una petita part del club. També explicava que el Barça no havia portat mai publicitat a la samarreta, i que tampoc havia acceptat ofertes milionàries com la de “Bet and Win”. Llavors explicava que feia poc, després de quasi cent anys d’història sense haver portat mai publicitat, el Barça acceptava portar a UNICEF al frontal, i no només sense cobrar diners sinó aportant capital a La Fundació. Sé que la meva explicació no era molt extensa però feia veure a la gent que el Barça marcava la diferencia en el món del futbol.

Ara quan em preguntin perquè el Barça és més que un club només podré dir la meitat de les coses que deia abans, ara que si em pregunten com és que un club com el Barça pot portar publicitat d’un país on no es respecten els Drets Humans y no hi ha llibertat d’expressió, suposo que els hi hauré de dir que tot té un preu, i que a tot arreu hi ha gent que es ven per 150 milions d’Euros.

Sandro Rosell va dir que Qatar no era Uzbekistan, és veritat, com que la Xina no és Corea del Nord.

4 comentaris:

  1. Gran raó Jordi! molt, molt pur el text! un abraç!

    Andreu Moles.

    ResponElimina
  2. Qatar no és Uzbequistan, si us plau Bayer no comparis, igual que no comparis Xina amb Corea del Nord!!

    Igualment el Barça continuarà portant UNICEF...

    ResponElimina
  3. Estic totalment d'acord amb el text, i amb els dos comentaris! Xina no és Corea del Nord, és veritat, però tampoc és Càritas. A mi, per molta pasta que ens falti, em fa vergonya que haguem convertit la samarreta en un espai publicitari d'una fundació que no deixa de ser una plataforma del govern de Qatar! No m'agrada! I per una vegada, no estic GENS d'acord amb en Guardiola quan ha dit que si a Qatar hi hagués un règim dictatorial no haurien portat el Mundial de futbol... L'any 1978, quan Blatter ja estava remenant per la FIFA el Mundial es va jugar a Argentina que estava sota la dictadura militar de Videla. Res més a dir. A si, me'n oblida, Sandro dimissió!

    ResponElimina
  4. Quin gran article!! Amb poques paraules dius tant...

    ResponElimina