diumenge, 30 d’agost del 2009

El Barça de les 6 Copes


Ara que ja en portem 5 (de moment) molta gent a batejat aquest Barça com el Barça de les 5 copes. Molts de nosaltres no ho recordem, i de ben segur que serà perquè encara no havíem nascut que ja hi va haver un Barça de les 5 copes, aquell Barça de Basora, César, Kubala, Moreno i Manchón. Diuen els qui el van veure jugar que Kubala no va ser només un jugador que jugava bé al futbol, diuen que va ser el jugador que va portar el Barça a primera línia a més de ser el que va portar “la rosca” en el futbol d’aquí. També diuen que va ser el culpable que el Barça hagués de construir un camp més gran, l’actual Camp Nou.

50 anys més tard hem passat a parlar de Leo Messi, un jugador que com “Laszy”, no en tinc cap dubte que serà recordat com un dels millors de la història del futbol. Aquest Barça de Guardiola, Messi, Xavi, Iniesta Puyol, Eto’o... ens a portat a la glòria una altra vegada i ha fet del Barça el millor equip del món, i potser un dels millors de la història del futbol. La gràcia de tot això és que molts dels jugadors del primer equip són de la mateixa cantera, una mostra de la bona feina que es fa a Can Barça.

Ara li diuen el Barça de les 5 copes però no serà per gaire temps. El Barça de les 5 copes és el de Basora, César, Kubala, Moreno i Manchón mentre que el Barça de Guardiola, Messi, Xavi, Iniesta, Puyol, Valdès (i Eto’o) serà el Barça de les sis copes.

Diuen que Messi va firmar venir al Barça en un tovalló de paper i bé també diuen que un pintor hi va fer un dibuix per pagar un sopar en un restaurant de París, i que quan l’amo del restaurant li va demanar que li signés el dibuix, el pintor li va contestar: t’estic pagant el sopar, no comprant el restaurant. De ben segur que aquell dia en Leo no sabia pas que seria l’ídol de tot un país, això sí, sort que ell sí que el va signar.

1 comentari: