dijous, 21 de maig del 2009

Sweet home Sverige


Amb aquest article dono el tret de sortida al meu bloc, un bloc que he creat estant a Suècia, així que aquest país es mereix el meu primer article.
M''agradaria dir que Suècia és tan ben parit com ens han dit sempre, que la gent és supereducada i que tot és molt macu.
La veritat és que després de viure-hi uns quants mesos m'he n'he adonat de com és realment. S'ha de dir que és un dels exemples d'estat del benestar i que els serveis públics estan força bé.
Tanmateix a mi m'havien dit que era el paradís (si que les sueques ajuden que sigui el paradís), i bé, tampoc és això. Amb el que no estic d'acord és que l'educació és tan fantàstica, bé, crec que no és tan genial, de totes maneres, d'això ja en parlaré en un altre moment.
Aquí la gent té pasta, altrament dit "está en el taco", i és que el nivell de vida és molt alt. És curiós veure en què es gasten els diners i és que és bastant comú tenir un cotxe que val un ull de la cara i al mateix temps una casa prefabricada que amb una patada va avall. Tampoc això però aquí l'arquitectura és molt senzilla, no hi perden pas molt de temps.
Sortosament ara ja no estem a l'hivern i això es nota molt en el caràcter de la gent, estan més contents. Jo no sé si estic més content però el que si sé és que hem costa més dormir, bàsicament perquè no és fàcil dormir quan a les 2 de la nit comencen a aparèixer les primeres llums del dia.
M'agrada Suècia, m'agrada també la seva política lingüistica (tant de bo a Catalunya fos la mateixa), m'interessa la seva gent, però no m'agrada un lloc on el que diu l'estat va a Missa ja que no se'l pot contradir mai.

Tack Sverige!

5 comentaris:

  1. Bon inici germà!!! Ara justifica els escrits perquè així quedaran més ordenats... no sé... és un altre consell del bloc que s'ha creat via telefònica Girona-Estocolm... Per cert, demanem fotos i articles sobre les sueques!!!

    ResponElimina
  2. Endavant amb la blocosfera dels germans Bayer! Ja us veig fent conferències els dos d'aquí un temps explicant les claus de l'èxit d'un bloc.

    ResponElimina
  3. Hom no pot conèixer Suècia sense haver tastat el Surströmming, un conserva de peix que per als suecs té la categoria de delicadesa culinària. Així que t'animo a que la tastis i si vols després t'acullo a cures intensives aquí baix a Köpenham.
    Jo també espero l'article sobres les sueques pero obrir un forum de debat sobre la interacció catalano-escandinava home-dona.

    ResponElimina
  4. Miraré de probar aquest plat que dius, ara que per el que sé es veu que fa molta pudor!

    ResponElimina
  5. espero que no et passi com a mi amb el meu bloc!! i no dubtis que, almenys un cop a l'any, passaré per aquí..

    ResponElimina